O Meni

dr. Tamara Velikonja Pohlen 0122 | Moja Psihoterapija O meni dr. Tamara Velikonja Pohlen

dr. Tamara Velikonja Pohlen

Sem usposobljena psihoterapevtka realitetne terapije z evropsko diplomo za psihoterapijo. Z realitetno terapijo se ukvarjam od leta 2014. Pri obravnavi težav postavljam v ospredje odnos, ki se vzpostavi med stranko in mano. Raziskujem prepričanja, strahove in blokade, na osnovi katerih deluje, in se osredotočam na razreševanje frustracije z namenom izboljšanja duševnega zdravja in pomembnih odnosov.

Bogato znanje in številne delovne izkušnje imam tudi na področju vzgoje in izobraževanja. Sem doktorica edukacijskih ved in profesorica razrednega pouka z defektološko dokvalifikacijo. Zaposlena sem na Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož, kjer delam z otroki s posebnimi potrebami. Izvajam tudi predavanja za učitelje in starše na temo vzgojne problematike otrok in mladostnikov na nacionalnem in mednarodnem nivoju ter delavnice čustvenega opismenjevanja in socialnih veščin za otroke.

Psihoterapevtsko delo opravljam z veseljem in strastjo. V procesu dela zagotavljam podporo in razumevanje, strokovnost, zaupnost in anonimnost po zakonu o varstvu osebnih podatkov (ur. l. RS št. 86/04). Delam v skladu z etičnim kodeksom Slovenske krovne zveze za psihoterapijo – Etični kodeks Slovenske krovne zveze za psihoterapijo | Slovenska krovna zveza za psihoterapijo (skzp.si) in etičnim kodeksom Evropske zveze za psihoterapijo – Psychotherapy_act (europsyche.org). Sem tudi članica društva za realitetno terapijo Slovenije, društva CPPK – Centra za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper ter pridružena partnerka v projektu OMRA.

 

Če imate vprašanja v zvezi s tem, kako poteka psihoterapija, si oglejte sekcijo Pogosta vprašanja. Če bi želeli stopiti v stik z mano, mi pišite, če pa bi se želeli naročiti, uporabite kontaktni obrazec.