O Meni

dr. Tamara Velikonja Pohlen 0122 | Moja Psihoterapija O meni dr. Tamara Velikonja Pohlen

dr. Tamara Velikonja Pohlen

Sem usposobljena psihoterapevtka realitetne terapije z evropsko diplomo za psihoterapijo. Z realitetno terapijo se ukvarjam od leta 2014. Pri obravnavi težav postavljam v ospredje odnos, ki se vzpostavi med stranko in mano. Raziskujem prepričanja, strahove in blokade, na osnovi katerih deluje, in se osredotočam na razreševanje frustracije z namenom izboljšanja duševnega zdravja in pomembnih odnosov.

Bogato znanje in številne delovne izkušnje imam tudi na področju vzgoje in izobraževanja. Sem doktorica edukacijskih ved in profesorica razrednega pouka z defektološko dokvalifikacijo. Zaposlena sem na Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož, kjer delam z otroki s posebnimi potrebami. Izvajam tudi predavanja za učitelje in starše na temo vzgojne problematike otrok in mladostnikov na nacionalnem in mednarodnem nivoju ter delavnice čustvenega opismenjevanja in socialnih veščin za otroke.

V procesu dela zagotavljam podporo in razumevanje, strokovnost, zaupnost in anonimnost po zakonu o varstvu osebnih podatkov (ur. l. RS št. 86/04). Delam v skladu z etičnim kodeksom Slovenske krovne zveze za psihoterapijo – Etični kodeks Slovenske krovne zveze za psihoterapijo | Slovenska krovna zveza za psihoterapijo (skzp.si) in etičnim kodeksom Evropske zveze za psihoterapijo – Psychotherapy_act (europsyche.org). Sem tudi članica društva za realitetno terapijo Slovenije, društva CPPK – Centra za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper ter pridružena partnerka v projektu OMRA.

 

Če imate vprašanja v zvezi s tem, kako poteka psihoterapija, si oglejte sekcijo Pogosta vprašanja. Če bi želeli stopiti v stik z mano, mi pišite, če pa bi se želeli naročiti, uporabite kontaktni obrazec.