O Meni

dr. Tamara Velikonja Pohlen 0122 | Moja Psihoterapija O meni dr. Tamara Velikonja Pohlen

dr. Tamara Velikonja Pohlen

Sem usposobljena psihoterapevtka realitetne terapije z evropsko diplomo za psihoterapijo. Z realitetno terapijo se ukvarjam od leta 2014.

Vsa  svoja psihoterapevtska prizadevanja usmerjam v reševanje frustracij, izboljšanje duševnega zdravja ter v krepitev pomembnih odnosov. Moje delo temelji na vzpostavljanju toplega in zaupnega odnosa s stranko. Skozi poglobljeno raziskovanje njenih prepričanj, strahov in blokad ji pomagam pridobiti vpogled in razumevanje v lastno delovanje ter jo spodbujam k procesu samospoznavanja in notranjega razvoja.

K moji strokovnosti in razumevanju različnih vidikov človeškega razvoja prispeva tudi bogato znanje in številne delovne izkušnje, ki jih imam na področju vzgoje in izobraževanja. Sem doktorica edukacijskih ved in profesorica razrednega pouka z defektološko dokvalifikacijo. Zaposlena sem na Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož, kjer delam z otroki s posebnimi potrebami.

Svoje znanje in izkušnje skozi predavanja in delavnice, ki se dotikajo pomembnih razvojnih in vzgojnih izzivov otrok in mladostnikov, delim s strokovnimi delavci, starši in skrbniki. Izvajam tudi delavnice čustvenega opismenjevanja in socialnih veščin za otroke in mladostnike. Delujem tako na nacionalni kot na mednarodni ravni.

Izobraževanja pripravljam tudi za organizacije, kolektive in vodstvene kadre v različnih delovnih sferah, kjer je zelo pomembna učinkovita komunikacija med zaposlenimi.

Psihoterapevtsko delo opravljam z veseljem in strastjo. V procesu dela zagotavljam podporo in razumevanje, strokovnost, zaupnost in anonimnost po zakonu o varstvu osebnih podatkov (ur. l. RS št. 86/04). Delam v skladu z etičnim kodeksom Slovenske krovne zveze za psihoterapijo – Etični kodeks Slovenske krovne zveze za psihoterapijo | Slovenska krovna zveza za psihoterapijo (skzp.si) in etičnim kodeksom Evropske zveze za psihoterapijo – Psychotherapy_act (europsyche.org). Vključena sem v redno supervizijo, s katero izboljšujem svoje psihoterapevtske veščine.

Svoje znanje nadgrajujem s konstantnim izobraževanjem, sodelovanjem in izmenjevanjem znanj z drugimi strokovnjaki. Sem članica društva za realitetno terapijo Slovenije, društva CPPK – Centra za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper ter pridružena partnerka v projektu OMRA.

 

Če imate vprašanja v zvezi s tem, kako poteka psihoterapija, si oglejte sekcijo Pogosta vprašanja. Če bi želeli stopiti v stik z mano, mi pišite, če pa bi se želeli naročiti, uporabite kontaktni obrazec.